Historie

2008 // De Vrije Baptisten Gemeente (VBG) Graafstroom is voortgekomen uit de VBG Papendrecht. Omdat deze gemeente veel bezocht werd door mensen uit het hart van de Alblasserwaard, ontstond een verlangen om hier een kerk te stichten.

2008 // De eerste samenkomsten vonden vanaf het voorjaar van 2008 plaats op de zolder van Boerderij Gijbeland. Dit gebouw gebruikten we ook voor onder meer bijbelstudies, gebedsbijeenkomsten en jeugdmeetings.

In de jaren daarna is de gemeente gegroeid, enerzijds doordat mensen tot geloof zijn gekomen en anderzijds doordat mensen vanuit andere gemeenten zich bij ons hebben aangesloten. Aangezien er nogal wat jonge gezinnen deel uitmaken van de gemeente, was er ook sprake van uitbreiding door geboorte.

2010 // Omdat de bovenzaal van Boerderij Gijbeland aan niet meer dan 100 personen ruimte biedt, moesten we in 2010 uitwijken naar het voormalige gemeentehuis van Bleskensgraaf.

2013 // Sloopplannen met dit pand zorgden ervoor dat we opnieuw moesten verhuizen. Vanaf maart 2013 hebben we 1,5 jaar in dorpshuis De Spil de samenkomsten gehouden.

2014 // De sloopplannen bleken echter niet door te gaan en dus konden we vanaf oktober 2014 opnieuw gebruik maken van het gemeentehuis van Bleskensgraaf. In ieder geval voor een periode van 5 jaar hebben we een aantal ruimten van het pand tot onze beschikking.